EVN България отличие от КНСБ за подобрена работна среда

EVN България отличие от КНСБ за подобрена работна среда

Дружеството получи наградата на синдиката ‘’Прометея 2013’’ за напредък в хуманизирането на работната среда

Днес, 26 април, на официална церемония в София, EVN България Електроразпределение получи наградата на Конфедерацията на независимите синдикати в България (КНСБ): „Прометея“ 2013 за напредък в хуманизирането на работната среда. Дружеството беше номинирано за отличието от Независимата синдикална федерация на енергетиците в България към КНСБ. Наградата беше връчена на регионалния мениджър на EVN за България Йорг Золфелнер от президента на КНСБ Пламен Димитров.

„С тази награда бяха възнаградени нашите усилия за превенция и осигуряване на здравословни условия на труд в EVN България. Наградата е и признание, че ние сме компания, която прилага най-строгите стандарти за безопасност и здравословни условия на труд“, заяви г-н Золфелнер. „В EVN е традиция е да се инвестира в добри условия на работа за всеки сътрудник, в обучения за повишаване на компетентността, и създаване на стандарти за безопасност на труда. Чрез нашите добре обучени и екипирани сътрудници ние най-добре можем да постигнем подобряване на клиентското обслужване и сигурност на захранването“ добави той.

Наградата ‘’Прометея’’ се връчва всяка година по повод 28 април – международния ден за безопасност и култура на труда, обявен от Световната организация за безопасен труд. За престижната награда се състезават дружества и компании от цялата страна като се оценяват цялостната политика на дружествата по отношение на безопасността на работната среда.

Вирни се горе