Есента ще бъде хладна и дъждовна

 Есента ще бъде хладна и дъждовна

Тази есен ще е по-хладна и с повече валежи от миналогодишната, прогнозират от Националния институт по метеорология и хидрология към БАН. По думите му месец септември е по-хладен от този през 2012 г., но за останалата част от сезона – октомври и ноември, се очакват температури, близки до нормалните. През ноември обаче се очакват повече валежи в сравнение със същия месец през миналата година.

„От днес до края на есенния сезон най-високите температури ще са от 23 до 28 градуса. Такива стойности могат да се очакват в края на септември и в началото на октомври”, каза още Господинов, цитиран от “Фокус”.

Той посочи, че най-ниските минимални температури могат да се очакват през ноември, които да са 0 – 5 градуса, придружени със слана.

В събота и неделя се очаква северен вятър. Ще остане хладно и с променлива облачност. В неделя и понеделник ще има повече облаци, но превалявания от слаб дъжд са възможни само на отделни места в северните райони, Предбалкана и по Черноморието. Дневните температури ще бъдат от 19 до 24 градуса.

Вирни се горе