Есента е в разгара си

Есента е в разгара си

Днес над източната половина от страната облачността ще се разкъса и намалее, на много места до предимно слънчево, докато над западната ще се задържи облачно и главно в планинските райони отново ще превали слаб дъжд.

Максималните температури в повечето райони ще бъдат между 13 и 18 градуса, за София – около 15, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология.

Вятърът ще е слаб от изток, в Източна България – умерен от север-североизток. Атмосферното налягане е малко по-високо от средното и още ще се повиши, предаде БТА.

Над Черноморието облачността ще е променлива, по-значителна след обяд, когато отново има повишена вероятност в отделни райони да превали слаб дъжд. Ще духа силен вятър от север-североизток.

Максималните температури на въздуха ще останат без съществена промяна: 14-16 градуса. Температурата на морската вода е 18-19 градуса. Вълнението на морето ще се усили до 3-4 бала.

Над планините в западната половина от страната ще преобладава облачно време и отново ще има слаби валежи от дъжд, по най-високите части – от слаб сняг. На изток облачността ще намалее, над отделни райони и до предимно слънчево. Ще духа умерен и силен вятър от север-североизток.

Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 10 градуса, на 2000 метра – около 4.

Вирни се горе