Дора Янкова участва в среща на Мрежата на Асоциациите на местните власти от Югоизточна Европа

Дора Янкова участва в среща на Мрежата на Асоциациите на местните власти от Югоизточна Европа

Днес, 14.06.2010г., кметът на община Смолян и председател на УС на НСОРБ Дора Янкова ще участва в ежегодната среща на председателите на асоциациите, членки на Мрежата на Асоциациите на местните власти от Югоизточна Европа / НАЛАС/, провеждаща се в гр.София,съобщиха от пресцентъра на общината. Във форума ще се включат представители на асоциации от България, Албания, Босна и Херцеговина, Сърбия, Хърватска, Македония, Молдова, Черна гора, Румъния и Турция. Домакин на проявата е Националното сдружение на общините в Република България.

В първата сесия на форума, приветствени речи ще изнесат Росен Плевнелиев – министър на регионалното развитие и благоустройството, Владимир Москов – президент на НАЛАС, Дора Янкова – председател на НСОРБ, Йорданка Фъндъкова – кмет на София и Ян Микалеф – изпълнителен президент на Конгреса на местните и регионални власти към Комитета на Европа.

По време на срещата ще бъдат обсъждани теми, свързани с отражението на финансовата криза върху местните власти, влиянието на партийната политика във формирането на решения в асоциациите и осъществяването на мерки за енергийна ефективност в общините от Югоизточна Европа.

Вирни се горе