До края на май - обвинение срещу Станишев

До края на май - обвинение срещу Станишев

До края на месеца ще е готово обвинението срещу бившия премиер Сергей Станишев за изгубването на т.нар секретен доклад. Това обяви градският прокурор Николай Кокинов на кратък брифинг, на който коментира някои от по-ключовите дела на прокуратурата.

Постоянни мерки за неотклонение ще бъдат поискани за последните арестувани по продължението на операция „Октопод". Припомняме, това беше акция в столични клубове, при която бяха задържани 7 души за сводничество. Дори и прокурорът не успя да си спомни за точно колко души става въпрос по това разследване.

Кокинов обяви също, че прокуратурата е все още в началото на работата си по случаите с бившия здравен министър Божидар Нанев и ексшефа на НЗОК Жени Начева. Също така прокурорите имат още работа и по последното обвинение срещу братята Маргините – за организирана престъпност група с цел разпространение на наркотици.

По отношение на делото за убийството на Ахмед Емин, Кокинов каза, че то още е на ниво районна прокуратурата.

Също така още доста работа има по случая Красьо Черния, където разследването ще бъде удължено до есента.

Две седмици „маратонски" разпити са проведени по делото за фалшифициране на подписите на Бойко Борисов, където се разследва Петър Драшков, брат на Иван Драшков. Очаква се обвинението да влезе в съдебна зала съвсем скоро.

Вирни се горе