До 18 градуса във вторник, в петък снегът се връща

До 18 градуса във вторник, в петък снегът се връща

Температурите продължават да се повишават

Времето във вторник ще е предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад, който през деня временно ще се усили. Минималните температури ще са между -2 и 3 градуса, а максималните – между 13 и 18 градуса.

По Черноморието ще е предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-югозапад, който до края на деня ще се ориентира от северозапад. Максимални температури ще са 12-15 градуса. Температурата на морската вода е 6-7 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

В планините ще е предимно слънчево. Ще духа умерен, по билото на Стара планина силен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 8, на 2000 метра – около 1 градус.

През следващите два дни ще преобладава слънчево време. В сряда вятърът ще отслабне, в много райони и ще стихне. Дневните температури ще са с 2-3 градуса по-ниски. В четвъртък в Източна България ще духа слаб до умерен югозападен вятър. Отново ще се затопля.

„Утре студен фронт ще премине през страната ни и ще понижи температурите с няколко градуса, а в петък, както днес може да достигнат 17-18 градуса, преди вечерта да стане студено.

В петък срещу събота в Западна България ще вали сняг, а в Източна България – дъжд“,

съобщи климатологът доц. Георги Рачев в „Здравей, България“ по NOVA.

„Изпращаме много топъл януари месец. Валежите над България са нормални, което е добре за посевите”, каза още той.

Вирни се горе