Днес ще преобладава слънчево време

Днес ще преобладава слънчево време

Днес ще преобладава слънчево време, с временни увеличения на облачността. Ще духа слаб, в Източна България умерен северен вятър. Максималните температури ще са между 25° и 30°. Атмосферното налягане ще се задържи по-високо от средното за месеца, съобщи за Агенция “Фокус” дежурният синоптик Боряна Маркова от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Над Черноморието ще е предимно слънчево с временни увеличения на облачността. Ще духа умерен северен вятър. Максимални температури между 26° и 29°. Температурата на морската вода е 26-27°. Вълнението на морето ще се усили и ще бъде 2-3 бала.

Над планините облачността ще е променлива. Само на отделни места слабо ще превали. Ще духа умерен северен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 20°, на 2000 метра – около 12°.

В петък и събота ще преобладава слънчево време с купеста облачност в следобедните часове; само на отделни места, главно в планините в Югозападна България, са възможни краткотрайни превалявания.

В петък вятърът ще се ориентира от североизток, в събота – от изток-североизток; ще бъде слаб до умерен. Максималните температури ще са предимно между 26 и 31°.

От понеделник до края на месеца времето ще е горещо с температури на определени места отново в интервала 35-40°.

Вирни се горе