Днес ще е пикът на магнитните бури, горещините също продължават

Днес ще е пикът на магнитните бури, горещините също продължават

Днес ще е пикът на магнитните бури, които връхлитат Земята от няколко дни. Горещините също продължават. Силните слънчеви изригвания започнаха на 23 юли.

Според експертите дори е възможно да има смущения в мобилните оператори. Най-предразположени към проблеми заради магнитните изригвания са хронично болните, както и хората със сърдечни проблеми.

Затова и болните трябва да са по-внимателни :

„Магнитното поле е навсякъде около нас и не можем да избягаме от него. Затова ние убеждаваме нашите пациенти да се борят с неща, които могат да променят – да контролират теглото, храненето си, а не да се занимават с магнитното поле”, коментира кардиологът д-р Сотир Марчев пред „Здравей България“.

На 3 август отново ни очаква магнитна буря, но тя ще бъде слаба, съобщи NOVA.

Магнитните бури могат да предизвикат учестено сърцебиене, промени в кръвното налягане, хипертонични кризи, аритмия, тахикардия, екстрасистоли, инсулти, риск от инфаркт. Сред симптомите са неразположение и главоболие.

Освен от магнитни бури тази седмица трябва да се пазим и от жегите. Температурите ще се задържат над 30 градуса, но няма да скачат до повече от 38 градуса. Сериозни валежи в следващите седмици не се очакват. По-сериозно засушаване се наблюдава в Югоизточна България.

В същото време на 20-и юли на територията на Кувейт бе измерена най-високата температура на планетата за цялата история на метеорологичното наблюдение. Рекордната стойност за повърхността на Земята е достигнала 54 градуса над нулата по Целзий в Мутриба, Северозападен Кувейт. Как затоплянето на планетата променя облаците Експерти прогнозират рекордни температури през 2016 г.

Какъв е бъдещият климат на България

Тези данни за световен рекорд са потвърдени от Световната метеорологична организация. В края на миналата седмица от организацията съобщиха, че юни 2016-а е бил най-горещият месец откакто се правят измервания.

Вирни се горе