Днес горещо, от утре дъжд и градушки

Днес горещо, от утре дъжд и градушки

Времето през по-голямата част от деня днес ще е предимно слънчево, около и след обяд още по-горещо. Утре се очакват дъжд и градушки. По-късно днес през деня ще се развие купеста облачност и на отделни места краткотрайно ще превали и прегърми. Вятърът ще е слаб, предимно от юг.

Максималните температури в по-голямата част от страната ще са между 34 и 39 градуса, поради югоизточния вятър, по-ниски ще са по морския бряг, между 30-33 градуса. Съществена промяна на времето ще започне от запад след полунощ.

Вятърът по високите части в планините ще е умерен – от юг и ще е твърде топло. На 1200 м температурата през деня ще достигне 28 градуса, на 2000 м – около 20 градуса. След обяд ще се развие купеста облачност, на места краткотрайно ще превали и прегърми.

По Черноморието ще е слънчево и горещо, а максималните температури ще са между 30 и 33 градуса.

Промяна на времето предстои в нощта срещу понеделник, когато от запад ще започне да нахлува по-хладен въздух. Под негово влияние първо над Западна България, а в понеделник и в Централна и Източна ще започне да вали и да прегърмява.

Дъждовете ще са по-интензивни в северните райони, а на места синоптиците предупреждават, че е възможно да паднат и градушки.

Във вторник ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Максималните температури ще са 25-30 градуса, а на юг – дори до 33 градуса.

Утрото в сряда ще е прохладно, а през деня ще бъде слънчево с температури в интервала 28-33 градуса. Следобед в североизточните райони и над планините ще превали. Вълна с по-хладен въздух ще се появи отново в четвъртък и петък. Температурите ще се понижат и максималните ще са едва 23-28 градуса, очакват се валежи.

В дните до края на седмицата обаче слънцето отново ще се завърне, а градусите ще скочат до 26-33 градуса.

Вирни се горе