Дъждовно и хладно време

Дъждовно и хладно време

На празничния 6 май дъжд ще вали над цялата страна, а на отделни места и с гръмотевици. Около обяд от северозапад валежите ще започнат да спират и облачността да се разкъсва и намалява. Най-късно валежите ще спрат в крайните североизточни и югоизточни райони.

Ще духа умерен, в Дунавската равнина и Горнотракийската низина и силен вятър от запад-северозапад и с него ще нахлува студен въздух. Минималните температури ще са от 7 до 12 градуса, максималните – между 14 и 19 градуса, сочи прогнозата на НИМХ.

По Черноморието облачността ще е значителна с валежи от дъжд. След обяд валежите ще спират и облачността ще се разкъсва. Ще духа до умерен запад-северозападен вятър. Максималните температури ще бъдат между 16 и 18 градуса. Температурата на морската вода е 14-15 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

В планините облачността ще е значителна. Ще има валежи от дъжд, а над 1700 метра – от сняг. Ще духа силен, по високите и открити части до бурен вятър от запад-северозапад. Максимална температура на 1200 метра – около 9, на 2000 метра – около 2 градуса.

В четвъртък ще остане ветровито и сравнително хладно, по-често предимно облачно, но почти без валежи.

В петък вятърът ще отслабне. В източните райони са възможни изолирани превалявания. Температурите слабо ще се повишат. слънце Гергьовден пролет градуси прогноза за времето май температури времето празници

Вирни се горе