Дъждовна седмица, идва захлаждане

Дъждовна седмица, идва захлаждане

Вероятност за захлаждане и по-интензивни валежи ще има около 26 април

Днес ще бъде облачно, с максимални температури между 19° и 24°, по Черноморието – от 10 до 12°. Вятърът ще е слаб, в Източна България – до умерен от югоизток. В следобедните часове на места в Западна, а през нощта – и в Централна България, ще превали слаб дъжд.

Във вторник и сряда в много райони от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще има превалявания, придружени и с гръмотевици. В сряда вятърът ще бъде от северозапад, във вечерните часове ще се ориентира от североизток, ще се усилва и с него ще нахлува по-хладен въздух. В четвъртък и петък с прекъсвания ще превалява дъжд.

Ще бъде ветровито, особено в Източна България, където ще духа умерен, временно силен вятър от север-североизток. Максималните температури ще се понижат още и ще се доближат до обичайните за сезона.

През почивните дни вятърът ще се ориентира от северозапад. Облачността ще е променлива, почти без валежи. В неделя ще има повече слънчеви часове и бързо ще се затопля.

В началото на следващата седмица ще бъде предимно слънчево, с купеста облачност в следобедните часове и условия само за локални краткотрайни превалявания.

Вероятност за захлаждане и по-интензивни валежи ще има около 26 април. В края на месеца вероятността за валежи намалява. Ще започне и повишение на температурите.

Вирни се горе