Дъжд и студ, кога ще спре да вали

Дъжд и студ, кога ще спре да вали

Максималните температури в сряда ще са между 12 и 17 градуса, за София – около 15 градуса

Днес увеличението на облачността от север-североизток ще продължи и след обяд над по-голямата част от страната ще бъде значителна. На отделни места в Източна България, а към края на деня и в Западна ще има превалявания от дъжд.

Ще духа слаб до умерен вятър от север-северозапад. Максималните температури ще са между 12 и 17 градуса, за София – около 15 градуса, информираха от НИМХ.

По Черноморието облачността ще е значителна и на места ще има превалявания от дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са между 11 и 14 градуса. Температурата на морската вода ще бъде 11-13 градуса, а вълнението на морето – 1-2 бала.

Над планините след обяд ще е предимно облачно, на места ще превали дъжд, а над 1800 метра – сняг. Ще духа до умерен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 6 градуса, на 2000 метра – около -2 градуса.

Времето ще е динамично в Испания и Португалия,заради развитието на атлантически циклон, който ще донесе валежи в тази част на Южна Европа. На югоизток от няколко дни времето се определя от друга зона с ниско атмосферно налягане, която обуславя валежи на Балканския полуостров, информира NOVA.

У нас очакваме превалявания в следващите 2-3 дни.

Чак в неделя за Цветница облачността ще се разкъса. Температурите обаче ще паднат с възможност за отрицателни стойности в събота и неделя сутринта. Възможни са слани.

В началото на следващата седмица вятърът ще се обърне от югоизток. Ще има разкъсана облачност, предимно значителна в понеделник преди обяд над източната половина от страната, без валежи. Сутринта ще е хладно с минимални температури между 0 и 5 градуса, дневните ще се повишат и максималните ще са между 15 и 20 градуса, информира DarikNews.bg.

През следващите дни, от 23 до около 27 април,температурите ще продължат да се повишават и в по-голямата част от страната вече ще са около и над климатичните норми; по-ниски ще се задържат по Черноморието. В началото на периода на места, главно в западната половина от страната, ще превали слаб дъжд.

Най-малка е вероятността за валежи около 25 април. Впоследствие отново ще се създадат условия за превалявания, температурите слабо ще се понижат, но ще се задържат около и малко над обичайните.

Вирни се горе