Дъжд, гръмотевици, условия за градушки - къде ще вали?

Дъжд, гръмотевици, условия за градушки - къде ще вали?

Днес над Западна и Централна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще има валежи и гръмотевици. По-интензивни ще са явленията в следобедните часове, ще има условия и за градушки. Ще духа до умерен вятър от запад-северозапад.

На изток през целия ден ще остане предимно слънчево, а вятърът ще е от юг-югоизток. Максималните температури ще са предимно между 27 и 32 градуса.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа до умерен вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще са 24-26 градуса, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е между 1 и 3 бала.

Сутринта над планините ще бъде предимно слънчево. Около и след обяд над масивите в Западна и Централна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни, временно интензивни валежи и гръмотевици. Ще духа умерен до силен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 18 градуса, на 2000 метра – около 12 градуса.

През следващите дни в Централна и Източна България ще бъде слънчево. Над западните райони в петък ще преобладава слънчево време, но около и след обяд ще се развива купеста облачност, на отделни места ще превали. Максималните температури ще са между 29 и 34 градуса.

В събота през целия ден над Западна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици, там и дневните температури ще са с 2-3 градуса по-ниски спрямо предишния ден.

Вирни се горе