Борисов: Минималната заплата става 270 лв.

Борисов: Минималната заплата става 270 лв.

Министерският съвет ще започне процедурата за увеличаване на минималната работна заплата от 230 на 270 лв. тази сряда, съобщи днес в Аксаково премиерът Бойко Борисов.

Тя ще трае няколко седмици, а за увеличението ще осигурим над 20 млн. лв., поясни той.

По думите на Борисов това е възможно, тъй като икономиката е с по-добри приходи.

Премиерът обеща до 10 дни да стане ясно как ще бъдат увеличени и пенсиите.

Повишението им няма да бъде еднократен акт, за да няма обвинения в предизборен популизъм, отбеляза той.

Премиерът съобщи още, че утре ще поиска да бъде уволнен директора на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури във Варна. Причината за това е недоволството на рибари, потърсили помощ от министър-председателя за разрешаване на проблемите им.

Бойко Борисов присъства на откриването на два рехабилитирани участъка от пътя Варна-Аксаково-Добрич, част от националната инфраструктура.

Общата дължина на участъците е 7,7 км, а стойността на рехабилитацията е близо 5,5 млн. лв. Средствата са осигурени от Световната банка и от държавния бюджет.

Премиерът коментира, че при изграждането на нови пътища в страната вече ще се акцентира върху видеонаблюдението, за да отпадне субективният човешки фактор на пътните полицаи.

На тържеството благодарности към кабинета изказа управителят на университетската болница “Св. Марина” във Варна доц. Жанета Георгиева заради извършена реконструкция на нефрологичната клиника в нея на стойност 400 хил. лева.

Вирни се горе