Близо 7000 проверки за седмица извършиха инпекторите от БАБХ

Близо 7000 проверки за седмица извършиха инпекторите от БАБХ

Близо 7000 проверки през изминалата седмица извършиха инспекторите към Българска агенция по безопасност на храните

През изминалата седмица инспектори към Българска агенция по безопасност на храните извършиха 1763 тематични проверки във връзка с религиозните празници и 5068 проверки по официален текущ контрол на обекти от търговска мрежа и обществено хранене.

По време на текущите проверки, поради констатирани несъответствия с преустановена дейност са 4 обекта, издадени са 389 предписания, 100 Акта за установяване на административно нарушение и са бракувани и възбранени над 983 килограма храни.

Продължават и тематичните проверки във връзка с предстоящия Гергьовден. През изминалата седмицата са извършени 1763 допълнителни проверки в цялата страна. Издадени са 117 предписания и 45 Акта за установяване на административно нарушение. Няма обекти с временна или постоянна преустановена дейност. При тематичните проверки са възбранени и бракувани 84 килограма плодове и зеленчуци, 100 килограма риба и 111 килограма храни от животински произход.

Най-често констатираните нарушения са свързани с неправилно съхранение на продуктите, съхранение и предлагане на продукти с изтекъл срок, без идентификационна маркировка и некоректни търговски документи.

Вирни се горе