БЧК започва национална кампания "Топъл обяд в училище"

БЧК започва национална кампания "Топъл обяд в училище"

Със света литургия за здравето на българските деца в Деня на християнското семейство в православния храм „Света Неделя" ще започне националната кампания на БЧК „Топъл обяд в училище за нуждаещи се български деца".

В още седем столични храма („Св. Александър Невски", „Св. София", „Св. Параскева", „Св. Петка", „Св. Георги", „Свети Седмочисленици", „Св. Троица") , както и в църквите в страната доброволците на БЧК ще набират средства за програмата „Топъл обяд" в помощ на деца в неравностойно положение.

Кампанията ще продължи до 25 декември. Основната цел е да се подпомогне физическото развитие на сираци, безпризорни, деца на самотни родители, да се намали заболеваемостта им и чрез топлия обяд да се върнат тези деца в училище.

Благородната инициатива на БЧК е подкрепена от Българската православна църква, лично от патриарх Максим, от световно известната актриса и певица от български произход Силви Вартан и Партньорската мрежа за благотворителност на БЧК.

Всеки може да подкрепи хуманното дело чрез SMS на номер 1255, онлайн дарение на интернет страницата на БЧК, в мобилните касички на организацията и по банков път (банковата сметка е на сайта на БЧК – http://www.redcross.bg/fundraizing/cpn_fund/hotmeal.html ).

Вирни се горе