Българо-Румънския винен фестивал ще се проведе в град Русе

Българо-Румънския винен фестивал ще се проведе в град Русе

На 28 юни 2012 г. в град Русе ще бъде открит Българо-румънски винен фестивал, който е своеобразен финал на проекта „Дунавски винарски дестинации“, който е финансиран от програмата за Трансгранично сътрудничество Румъния – България 2007-2013, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския Фонд за Регионално Развитие.

Сдружение „Евроинтегра“ – България и сдружение „Партенери 2000“ – Румъния ще представят над 25 български и румънски винарни и представители на хранително-вкусовия бранш. Фестивалът ще се проведе от 28.06.2012 г. до 30.06.2012 г. и ще бъде отворен за посетители от 11:00 до 19:00 часа. Българо-Румънският винен фестивал ще бъде официално открит от Министъра на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов.

Проектът „Дунавски винарски дестинации“ успя да постигне ново трансгранично партньорство между бизнес, браншови организации, местни власти и неправителствени организации с основна задача новият съвместно интегриран винарски туристически продукт да подчертае идентификацията на региона. Проектът постави начало за развитие на винен туризъм. Той осигури нови възможности за развитие на туристическата индустрия, винопроизводителите, лозарите, туроператорите, търговците на вина и ресторантьорите. Проектът „Дунавски винарски дестинации“ успя да създаде нов имидж и съвместна туристическа политика, които да доведат до значително развитие на трансграничния регион.

Вирни се горе