Българите – нещастни и в семейството, и в обществото

Българите – нещастни и в семейството, и в обществото

Нацията ни се превръща в нарицателно за съвкупност от недоволни и нещастни хора. Това показва проучване, изготвено от Националния статистически институт на Великобритания сред жителите на страните от Европейския съюз.

Въпросите в изследването са свързани с нивата на добросъседство между хората, както и степента на удовлетвореност от семейния живот и социалните взаимоотношения, пише „Гардиън".

Българите сме най-нещастни по два показателя – семеен и социален живот – едва 6,7% от хората се чувстват щастливи в семейната си среда, а още по-малко хора – 5,9% са доволни от социалните си взаимоотношения. Най-добре в семейството си се чувстват жителите на Кипър, а в социално отношение – датчаните.

Най-близки със съседите си са кипърците, румънците и хърватите, а германците, британците и финландците не се славят с добросъседските си отношения и заемат последните места по този показател. България се нарежда на сравнително високото 8-мо място от общо 29 държави в тази класация.

Словенците са най-спокойни за безопасността си на улицата, а най-заплашени за сигурността си се чувстват в Литва.

Словаците пък са европейците, които се ползват с най-силна обществена подкрепа по отношение на сериозни проблеми в живота си, а французите са на последно място по този показател.

Вирни се горе