Априлски сняг в Смолянско

Априлски сняг в Смолянско

Две седмици преди Великден хората в Смолянско и Североизточна България осъмнаха с пролетен сняг. Сняг валя в района на Добрич, Силистра, Шумен, Тервел и Исперих, съобщи bTV. Около 10 см е дебелината на снежната покривка на прохода Превала край Смолян. По данни на Пътното управление в областния град от 5 часа тази сутрин пътят е почистен и опесъчен. От КАТ “Пътна полиция” предупреждават шофьорите да бъдат внимателни, тъй като почти всички водачи са сменили зимните гуми на автомобилите си с летни заради положителните температури през последния месец. От пътното уточняват, че нямат постъпила информация за паднал сняг по другите проходи в Смолянско. През седмицата времето ще бъде в голяма степен различно в западните и източните части на страната. Облачността ще бъде променлива, в източните райони и към средата на седмицата – по-често значителна, а в западните части на страната през някои от дните ще намалява и до слънчево време.

Ще превалява предимно слаб дъжд, освен в сряда и четвъртък, когато на отделни места около планините и в източните райони са възможни и по-значителни валежи. Температурите ще останат ниски на изток: от 9-10 градуса там до 18-20 в югозападните части. По-високи с няколко градуса ще бъдат температурите във вторник, сряда и в края на седмицата.

Минималните температури ще бъдат от 2 до 7 градуса, по високите полета на Западна България до около нула и в някои дни, най-вече във вторник сутрин, са възможни слани.

Вирни се горе