Анкета на Агенцията по заетостта за потребностите на бизнеса от кадри

Анкета на Агенцията по заетостта за потребностите на бизнеса от кадри

Анкетата на Агенцията по заетостта за потребностите на бизнеса от кадри вече е отворена за всички желаещи работодатели

Шестото проучване на Агенцията по заетостта за работодателските потребности от кадри е отворено и за представителите на бизнеса, желаещи по своя инициатива да се включат в него. За тях в рубриката „Проучване за потребностите от работна сила” на официалния сайт на Агенцията е публикуван отделен и ще бъде достъпен до 16 октомври 2020 г. включително.

https://www.az.government.bg/pages/pages-prouchvane-potrebnosti-rabotna-sila/

В анкетата всеки работодател ще може да посочи от каква работна сила ще има нужда през следващите 12 месеца, както и в средносрочен план – в рамките на 3 до 5 години. Също така ще може да заяви кои от предложените 21 умения и 8 ключови компетентности трябва да притежава търсеният от него персонал. Тази година в проучването ще бъде отчетено и влиянието на епидемичната ситуация в настоящите социално-икономически условия.

Шестото проучване стартира на 1 септември т. г., първоначално сред поканени от бюрата по труда в страната работодатели от формирана по данни на НСИ национално представителна извадка. До този момент над 1 300 фирми и организации са взели участие в анкетата.

Агенцията по заетостта приканва работодателите от статистическата извадка, които все още не са попълнили своя формуляр, да направят това в оставащия до 16 октомври период. За целта могат да ползват предоставената им от бюрата по труда връзка/линк към електронната анкета.

Вирни се горе