Алексей Петров арестуван. МВР удря българския "Октопод".

Алексей Петров арестуван. МВР удря българския "Октопод".

Тази нощ са извършени масирани проверки по софийски нощни клубове. Паралелно с това е започната акция под наименованието “Октопод”.

Проверени са били 24 нощни клуба.

След проверките, които са извършени съвместно от ГДБОП, Столичната дирекция на вътрешните работи и специализираните части на МВР, са задържани петима души.

В момента операцията продължава и по думите на Цветан Цветанов се извършват “необходимите процесуално-следствени действия”.

Проверяват се адреси в София – Лагера, Дружба – и кварталите около столицата – Кремиковци, Драгалевци, също така и в Костинброд. Министър Цветан Цветанов посочи и няколко имена, по-точно прякори: Дамбовците, отново Хамстера, както и Трактора.

Той изброи какви са подозренията спрямо лицата: съпричастност на лица към организирана престъпна група, занимаваща се с рекет, незаконно използване на лица за платени сексуални услуги, разпространение на наркотични вещества, незаконно придобиване на значителни финансови ресурси във връзка с дейността на „Кремиковци" АД, в ущърб на българската икономика, търговия с влияние, пране на пари, укриване на доходи, неплащане на данъци, източване на ДДС от държавния бюджет.

Според коментара му групата е била с изключително стройна структура, която е йерархична и е действала над десет години на територията на страната.

Според информация на Про.бг арестуван е Алексей Петров. Главният секретар Калин Георгиев потвърди, че е арестуван човек с псевдоним Трактора, но отказа коментар дали зад това лице стои Алексей Петров. Телефонът на бившия агент на ДАНС и до момента продължава да е изключен.

Калин Гергиев съобщи, че спецполицаите издирват лице с прякор Хамстера, но отново не пожела да коментира дали става въпрос за Антон Петров-Хамстера, който преди дни беше пуснат от ареста.

“Акцията „Октопод” е продължение на „Наглите 2", каза Калин Георгиев. По думите му в ареста се намират 4-ма души.

„Акцията е насочена срещу една много мощна група, занимавала се с цялата палитра от престъпления от Наказателния кодекс: рекет, дългове, проституция, неправомерно телгелене на данъчен кредит, източване на ДДС и стига чак до комбинат Кремиковци", каза още Калин Георгиев.

Официално информацията за ареста на Алексей Петров не е потвърдена, но Калин Георгиев и не отрече.

Вирни се горе