Учим език и компютър с пари от ЕС

Учим език и компютър с пари от ЕС

От днес бюрата по труда приемат кандидатите да учат чужди езици и компютри с европейски пари по новата програма “Аз мога повече”, съобщи зам.-шефът на Агенцията по заетостта Камелия Лозанова. Преди няколко месеца парите по първата програма “Аз мога” свършиха и стотици останаха само с желанието си,съобщи “24 часа”.

Този път осигурената сума е 50 млн. лв. и ще бъдат удовлетворени всички желаещи.

От днес до 15 август кандидатите, чакащи отпреди, трябва да потвърдят, че все още искат избрания от тях курс. Възможно е да променят желанието си и да посочат нещо различно, уточни Лозанова.

От 15 до 30 август пък ще се приемат документите на нови кандидати.

Този европейски транш ще се използва само за обучение по чужди езици и компютри, към които интересът е огромен. Отпадат курсовете за професионална квалификация. Ако има стари заявки за това обаче, те ще бъдат удовлетворени по изключение. Списъкът с одобрените обучителни фирми е в сайта на Агенцията по заетостта.

За да не се създава напрежение, в бюрата по труда са назначени 100 служители допълнително, които ще работят до 18,30 ч по програмата.

Кандидатства се в бюрото по местоживеене или по месторабота, като вече не се иска бележка, гарантираща, че човек е нает на трудов договор. Агенцията по заетостта сама си правела справката в НАП.

Вирни се горе