„24 часа” и „Труд” официално с нов собственик

„24 часа” и „Труд” официално с нов собственик

Агенцията по вписванията регистрирала 83% от капитала на „Медийна група България холдинг”, която издава вестниците „Труд” и „24 часа” като собственост на Огнян Донев и Любомир Павлов, съобщи БНТ. Останалите 17% са притежание на фирма „Бг принтмедия” с управители Любомир Павлов и Христо Грозев.

Пред БНТ Грозев коментира, че ще обжалва решението в съда. Той обяви, че има и паралелна проверка на прокуратурата за документна измама. Агенцията по вписванията досега отказваше да впише промените в собствеността на вестникарската група.

Скандалът между съдружниците в дружеството Медийна група България холдинг се разгоря три месеца, след като медийната група ВАЦ продаде „Труд” и „24 часа”.

Според документи, публикувани в Търговския регистър, Огнян Донев и Любомир Павлов са поискали 83% от капитала на „Медийна група България холдинг” да им бъдат прехвърлени. Това обаче станало без знанието на Христо Грозев, който на следващия ден поиска да се блокират всякакви вписвания по фирмената партида на пресгрупата до изясняване на обстоятелствата.

Според Донев и Павлов обаче новите дялове в капитала отговарят на инвестициите на всеки от съдружниците. „Има съдружници, неуспели да си осигурят необходимото финансиране за заявения от тях дял. Затова трябва да се задоволят с полагащото им се”, заявиха те.

Вирни се горе