18 градуса и дъжд на Коледа

18 градуса и дъжд на Коледа

Необичайно високи температури за коледните празници обещаха синоптиците. На 24 и 25 декември живакът ще достигне до 15-18 градуса, в вместо снежинки на Бъдни вечер ще превалява лек дъжд. Това сочи прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН.

Мъглите ще се задържат до края на последния работен ден. Днес около обяд температура ще достигне най-много до 10 градуса. В София минималната температура ще е минус 2 градуса, а максималната около 6.

От 24 декември времето ще се подобрява. В Източна България и по долината на Струма ще духа югозападен вятър, като през деня живакът в термометрите ще достигне 15-18 градуса, обещаха метеоролозите от БАН. В западните части на Дунавската равнина и Тракийската низина ще е почти тихо, с ниска облачност и намалена видимост и там температурите ще са по-ниски – между 5 и 10. На Бъдни вечер вятърът ще се усили и на повече места ще превали дъжд.

На Рождество Христово през деня температурите слабо ще се понижат, но ще останат по-високи от обичайните, увериха синоптиците. Вятърът ще отслабне, но на места все още ще превалява дъжд. По-късно в празничния ден валежите навсякъде ще спрат и облачността ще се разкъса.

В планините времето също ще остане необичайно топло за Рождество Христово. Ще има разкъсана облачност, намаляваща и до слънчево време.

Вирни се горе