15 септември е!

15 септември е!

В 9 часа във всички училища на територията на страната бе открита новата учебна година.

По предварителни данни на просветното министерство са записани общо 651 502 ученици, от които 60 хиляди първокласници. Всички те посрещнаха тържествено началото й с церемония по издигане на националния флаг и училищно знаме.

В община Смолян през новата учебна година ще се обучават 3696 ученика.Първокласниците са 330. Всички учебни заведения в общината са ремонтирани и готови за учебен процес. Кметът на община Смолян Дора Янкова присъства на официалното откриване на новата учебна година в Професионалната гимназия по икономика „Каръл Маркс” – Смолян. Зам.-министърът на културата Димитър Дерелиев ще открие новата учебна година в Националното училище за фолклорни изкуства в смолянското село Широка лъка, съобщиха от министерството. Официалното откриване е в 10:00 ч.

Безплатните учебници вече са получени в училищата в страната, като за първи път през тази година някои от училищата ги получиха още през лятната ваканция. Право на безплатни учебници имат учениците от общинските, държавните и частните училища от първи до седми клас, като само учебниците за първи клас са изцяло нови. Останалите учебници се употребяват три години от учениците.

Вирни се горе