Стефан Сабрутев: За следващите избори ще има самостоятелни табла за политически плакати, ако получа вота на гражданите

Стефан Сабрутев: За следващите избори ще има самостоятелни табла за политически плакати, ако получа вота на гражданите

Ако гражданите подкрепят моята кандидатура за кмет на община Смолян, за следващите избори ще има самостоятелни табла за плакати на политическите партии. Всички участници в предизборната надпревара ще залепят рекламните си материали и те ще стоят чисто и прегледно през цялото време на кампанията, каза Стефан Сабрутев пред граждани от Военните блокове в Горно Смолян в отговор на реплика от аудиторията. Присъстващите засипаха с въпроси кандидата за кмет на общината от БСП и кандидатите от общинската листа на социалистите Румяна Янчевска, Атанас Устабашиев, Емил Субашиев, Анета Шахонова, Светослав Димитров, Мариана Саламбашева, Георги Тонков, Румяна Кършелийска.

Смятам, че за мандат от 4 години ще успея да построя кучешки приют според законовите изисквания, за да решим проблема със скитащите глутници, за което постъпват оплаквания от всички квартали, отговори Стефан Сабрутев. Какво ще направи, за да се увеличи раждаемостта – подобряването на икономическата среда и повишаване на доходите на хората са най-въздействащата мярка – за да се решат семействата да отглеждат повече деца, им е нужна икономическа стабилност и сигурност, че ще могат да се грижат за тях. Затова негов приоритет е привличането на инвеститори и създаване на по-високо платени работни места. Да, ще има реорганизация на общинската администрация в посока по-ефективна работа, ще продължи създаването на електронна община за подобряване качеството на административните услуги, каза в отговор кандидатът за кмет. Не толкова омбудсман е нужен, колкото квартални съвети, които да бъдат посредник между кмета и жителите за решаването на проблемите – изрази своето становище Сабрутев. Кварталните съвети, даде пример той, могат да следят да има достатъчно съдове за смет и за графика на сметоизвозване. Ще има работещ туристически съвет и ще се върви в посока на създаване на атракции, които да привличат туристи, за да не им става скучно на третия ден.

Ще се контролират ремонтните дейности на В и К и възстановяването на настилките след разкопаване при аварии. Има детски градини, в които от десетилетия не е правен ремонт – обновяването може да стане чрез защитаване на проекти по определени програми. Монтирането на мантинела на големия завой преди отсечката за Военните блокове, поставянето на пешеходни и на повдигнати пътеки е въпрос на консултация и координация със съответните отговорни институции. За всички е ясно, че общината ни не е богата и затова трябва да се привлича допълнителен финансов ресурс поне за част от обществените потребности, обобщи Стефан Сабрутев. Това са част от повдигнатите проблеми, по които стана дискусия в местно заведение.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Вирни се горе