Теглиха жребий за участие на атлет на Спешъл Олимпикс от Чепеларе

Теглиха жребий за участие на атлет на Спешъл Олимпикс от Чепеларе

В рамките на Националната кампания «СПОДЕЛИ УСЕЩАНЕТО», провеждаща се под патронажа на г-жа Цецка Цачева – Председател на Народното събрание,  Спешъл Олимпикс България стартира Официалните церемонии за номиниране на българските представители за участие в СВЕТОВНИТЕ ЗИМНИ ИГРИ НА СПЕШЪЛ ОЛИМПИКС В ПЬОНГЧАНГ '2013.

На 04.09.2012г. се проведе церемония за теглене на жребий за участие на атлет на Спешъл Олимпикс от Чепеларе в Световните зимни игри ПьонгЧанг’2013, на събитието присъстваха г-н Тодор Бозуков – Кмет на Община Чепеларе, представители от Община Чепеларе, гости от Спешъл Олимпикс България. Жребият се изтегли в присъствието на нотариус. Атлета, които ще представи Чепеларе в Пьонг Чанг е Янко Апостолов, за резервен състезател беше изтеглен Севдалин Хаджиев. Нашите надежди са, че Янко ще продължи започнатото от Росен Дльогов, които преди 4 години ни представи много достойно като грабна два златни медала в ски алпийските дисциплини.

Спешъл Олимпикс България получи квота от 6 атлета с интелектуални затруднения – 4 атлета по алпийски ски и 2-ма атлета по ски бягане. По традиция ръководството на Спешъл Олимпикс България предоставя квотите на петте български ски общини София, Банско, Самоков, Смолян и Чепеларе.

С цел да се предостави равен достъп, участниците в Националните делегации за участие в международни състезания се определят чрез жребии измежду регистрираните атлети с интелектуални затруднения в съответните общини съгласно Правилата на Спешъл Олимпикс. Имената на всички правоимащи атлети се поставят в отделни непрозрачни пликове, които се запечатват пред всички участници в жребия и представителите на местната власт. Кметът или представител на общината са поканени да изтеглят името на атлета, който ще представлява Спешъл Олимпикс България на Световни зимни игри ПьонгЧанг’2013, Република Корея, както и неговите резерви.

Вирни се горе