Стартират дейности по реконструкция, обновяване и оборудване в златоградската болница

Стартират дейности по реконструкция, обновяване и оборудване в златоградската болница

С реализиране на проект „Реконструкция, обновяване и оборудване в МБАЛ “Проф. д-р Асен Шопов” ЕООД, гр. Златоград” се цели подобряване и модернизиране на здравната инфраструктура чрез въвеждане в експлоатация на специализирано, модерно и ефективно медицинско оборудване за прилагане на високотехнологични болнични дейности и предоставяне на висококачествено болнично обслужване на населението.

Основните дейности на проектното предложение включват: доставката на модерно, специализирано медицинско оборудване за осигуряване висококачествена диагностика, лечение и долекуване – доставка на 68 различна по вид медицинска апаратура; строително-монтажни работи за привеждане на помещенията за инсталация на апаратурата към необходимите изисквания и осигуряване на достъп до здравна помощ на всички групи в неравностойно положение, чрез ремонт на съществуващи подходи и реализиране на нови с доставка на необходимите съоръжения за достъп до здравна инфраструктура на МБАЛ.

В МБАЛ и всички помещения с ново закупена апаратура ще бъдат реализирани строително – монтажни работи, съобщиха от общината.

Проект „Реконструкция, обновяване и оборудване в МБАЛ “Проф. д-р Асен Шопов” ЕООД, гр. Златоград” ще се реализира в рамките на 24 месеца, считано от 21 май 2013г. и е на стойност 2 000 000 лв., от които 84,14 % – съфинансиране от ЕФРР (1 682 740,73 лв.), 14,85 % – съфинансиране от националния бюджет (296 954,25 лв.), 1,02 % – собствен принос (20 305,02 лв.).

Вирни се горе