Стартира програмата „Научи се да караш ски“ за ученици от Смолян и Чепеларе

Стартира програмата „Научи се да караш  ски“ за ученици от Смолян и Чепеларе

За поредна година в Смолянско стартира Програмата „Научи се да караш ски“, която се провежда за десета година в страната, а при нас стартира през 2011 г. През настоящата година в нея ще вземат участие общо 300 ученика, от 8 училища от Смолян и Чепеларе. Обучението стартира днес и ще приключва на 28 март, като учениците от 2 клас получават четиридневно напълно безплатно обучение от квалифицирани ски учители подсигурени от „Пампорово“ АД. В рамките на обучението, те получават безплатни лифт карти, обяд , транспорт и ски оборудване. Подготовката стартира на Плац „Малина“, а в последствие и по останалите писти в курорта.

Всяка седмица се провеждат седмични състезания, на които се излъчват 10–те най–добри ученици. В края на проекта се организира финално състезание, на което се явяват всички класирали се деца от седмичните състезания. Най-добрите ученици във финалното състезание ще бъдат наградени с едноседмичен ски лагер в Банско. Проектът се организира от Министерството на образованието и науката чрез Регионално управление на образованието – Смолян, Министерството на младежта и спорта, Българската федерация по ски и „Пампорово“ АД.

За периода 2011 г. до 2018 г. на територията на област Смолян са обучени общо 3 712 деца от 1 до 4 клас, съобщиха от Регионално управление на образованието – Смолян.

Вирни се горе