Стартира "Лятото, децата и библиотеката"

Стартира "Лятото, децата и библиотеката"

Лято е, отново Детски отдел е огласен от звучните гласове на децата на Смолян. Стартира желаната програма от много деца “Лятото, децата и библиотеката”. От 5 юни до 15 юли Регионална библиотека – Смолян предлага на малчуганите следните ателиета „Вежливко”, „Сръчковци”, „Роден край” и „Млад художник”.

Програмата стартира с ателие „Вежливко”. Ателието запознава децата с темата за вежливостта – що е то вежливост, как да се отнасяме един към друг, как да се държим в семейството, с приятелите и в училище. И всичко това под формата на игра и естествено с помощта на книжките, съобщиха от културната институция.

Денят на старта на летните занимания беше обещаващ за едно активно присъствие на децата в Регионална библиотека. Наред с участниците в ателието ученици от четвъртите класове на СУ „Св.Св Кирил и Методий” и техните учители посетиха Детски отдел и проведоха литературно четене, в което взеха участие децата, учителите и библиотекарите. Акцент на четенето стана приказката „Грозното патенце” на Андерсен. За първи път на този ден второкласниците от ОУ „Проф. Д-р Асен Златаров” прекрачиха колективно прага на библиотеката и с интерес се запознаха с дома на приказните герои, с правилата на читателя и с възможностите, които предлага отдела за занимания през лятото и в учебно време. Децата четоха и стихчета от Иван Вазов. А в читалнята на Детски отдел бе проведен библиотечен урок за работа със справочни издания – речници, свързан с материала по български език за шести клас,

Вирни се горе