Стартира кампанията „Да почистим Чепеларе – нашият дом ”

 Стартира кампанията „Да почистим Чепеларе – нашият дом ”

Уважаеми граждани и гости на община Чепеларе, стартира кампанията „Да почистим Чепеларе – нашият дом ”, инициирана от Община Чепеларе. Всички искаме да живеем в една по-красива и чиста среда. Сега е моментът да почистим дворовете си, междублоковите пространства, тревните площи, тротоарите и стълбищата – местата, по които минаваме всеки ден.

Нека с общи усилия направим града ни по-привлекателен и всеки гост на Чепеларе да остане приятно впечатлен, за да се върне отново тук!

Отправяме апел към Вас, да не изхвърляте строителни и битови отпадъци в речните корита и нерегламентирани за целта места. Нека всички заедно се грижим повече за реките, за да избегнем евентуални бедствия при проливни дъждове.

Почистването на речните корита и прилежащите им площи от отпадъци е в изпълнение на ежегодните планови дейности на община Чепеларе. Призоваваме Ви за съдействие и помощ.

Почистването включва, както замърсени със строителни и битови отпадъци райони, така и поддържането на цялата територия на общината чиста.

Забранява се изхвърлянето на отпадъци на нерегламентирани места. Молим ако забележите замърсени зони да сигнализирате на тел. 03051/8145 (Общинска администрация Чепеларе). Контролът по изхвърлянето на строителни и битови отпадъци ще бъде строг, предвидените санкции за нарушителите са в размер на 2000 лева, съгласно действащите нормативни уредби в Община Чепеларе.

Общинска администрация Чепеларе

Вирни се горе