Стартира детската Великденска ръкоделничка

Стартира  детската Великденска ръкоделничка

Великденските занимания са в детските градини “Радост” и “Снежанка” в Златоград. С поредното издание на творческата ръкоделничка „Великденски звън“ целим чрез ръчния труд децата от подготвителните групи на двете детски градини в Златоград да се запознаят с библейските сюжети, да координират вниманието си, да развият воля и търпение. Акцентът ще пада върху книжните сръчности. С оцветяването и изрязването на шаблоните с празничните символи на Пасхата Христова те ще развиват фини умения. Вярваме в потенциала на всички наши доброволци, които с помощта на педагозите ще изразяват своята творческа мисъл през Страстната седмица в украсяването на писани яйца, като подбират внимателно, всеки по вкуса си, цвят и подходяща лепенка, научавайки, че яйцето е символ на Възкресението и надеждата за нов живот. Сетивните си способности децата ще покажат в оформянето и на флорална композиция. Тези приложни ръчни занимания малчуганите ще изпълняват чрез използването на различни материали – хартия, панделки, боички, стикери за яйца и др.

През цялото времетраене на творческата ръкоделничка учителите ще вдъхват любов към работата. Изложбените кътове ще са пъстри и по детски закачливи.

Изказвам благодарности за прекрасното сътрудничество на директорките Глухова и Сухтева, на учителките в подготвителните групи и родителите.

Всички участници ще получат поощрение за усърдието си пред Божиите очи.

Също така за празника Благовещение ще зарадваме жените от енориите в Златоград и Мадан с тематични картички, издадени и любезно предоставени от екипа на Центъра за образователни инициативи “Двери”.

Свещеник Константин Атанасов

Вирни се горе