Спортно състезание за ученици от петите класове на всички училища ще се проведе в Смолян

Спортно състезание за ученици от петите класове на всички училища ще се проведе в Смолян

На 29.05.2019 г.от 14.00 часа, в спортна зала „Величко Чолаков“  гр. Смолян ще се проведе спортно състезание със седемдесет ученици от петите класове на всички училища в град Смолян „Спортът е по-добрия начин децата да пораснат“ като част от Плана за действие по Националната стратегия за младежта (2010-2020).

Кампанията е насочена към превенция на правонарушения, извършени от младежи, част от приоритет 9 – „Повишаване ролята на младите хора в превенцията на престъпността“. Дейностите са заложени в изпълнение на сключено споразумение между Главна дирекция „Национална полиция“ и Съюза на пивоварите в Р България за сътрудничество и взаимодействие в превантивната кампания срещу употребата на алкохол сред подрастващите.

Сътрудничеството и взаимодействието се състоят в реализиране на спортни дейности, с цел популяризиране на физическото възпитание и спорта сред младежите и ограничаване на извършените от тях престъпления и правонарушения. Организатори на проявата са Главна дирекция „Национална полиция“, Областна дирекция на МВР – Смолян, Регионално управление на образованието – Смолян. От Съюза на пивоварите в България са подсигурени много награди и изненади за всички участници. Участниците и гостите на състезанията ще имат възможност да наблюдават демонстрации на служители на МВР по различни направления на дейност, в това число пожарна безопасност, защита на населението, задържане на нарушител и други.

От ОД на МВР канят желаещите да присъстват!

Вирни се горе