Спортна спартакиада за ученици ще се проведе в Смолян

Спортна спартакиада за ученици ще се проведе в Смолян

В края на октомври в Смолян ще се проведе спортна спартакиада за ученици. Това съобщи на брифинг заместник-кметът на община Смолян Марин Захариев.

Инициативата ще се проведе съвместно с Професионалната гимназия по строителство, а учениците ще се състезават в четири вида спорт – футбол, волейбол, баскетбол и тенис на маса. В спортната надпревара ще се включат няколко общини от област Смолян. Мероприятието е част от спортните прояви по повод празника на града. В началото на месец ноември предстоят и общинските кръгове на ученическите игри, под егидата на община Смолян, съобщи Захариев.

На срещата присъства още Йордан Биков -представител на Министерството на младежта и спорта -отговарящ за област Смолян. Той е първият наш щангист с голям шлем от олимпийска, световна и европейска титла. За четири месеца става европейски, олимпийски и световен шампион и рекордьор. Йордан Биков се срещна и разговаря с представители на спортните клубове в Смолян и представи пред тях част от програмите на спортното министерството и възможностите за финансиране. Биков подчерта, че целта на програмите е децата да се научат да спортуват и да бъдат ангажирани, за да се откъснат от вредните навици. По отношение на спортната дейност той призова общината и спортните клубове да бъдат по-активни и да пишат проекти, като се ангажира да помага и съдейства.

Вирни се горе