Зрелищна ендуро надпревара превзема Пампорово и Смолян през уикенда

Зрелищна ендуро надпревара превзема Пампорово и Смолян през уикенда

Десетки колоездачи мерят сили в уникална надпревара

На 12-13 септември Пампорово приема четвъртия кръг от Българските Ендуро Серии!

Състезанието Elevation999 се провежда за втора поредна година и предизвиква десетки колоездачи да изпитат своята издържливост и умения.

Надпреварата се провежда в 6 отделни етапа по различни трасета и сборно класиране, а общата им дължина е над 22 километра. Всеки един състезател трябва да се пребори с много голямо физическо и психическо натоварване, като премине цялото разстояние от връх Снежанка до центъра на Смолян за възможно най-кратко време.

Трасетата които са подготвили организаторите са много разнообразни, включват технични горски пътеки, стръмни участъци, корени, камъни, градска среда и всякакви други естествени и изкуствени препятствия.

До този момент за участие в състезанието са се записали над 70 човека от цялата страна, както и няколко представители на съседна Гърция. Участниците в състезанието ще бъдат разделени в 5 отделни възрастови групи – юноши 15-17, мъже 18+, мъже 30+, мъже 40+ и жени. Състезанието е отворено и всеки които иска да изпита уменията си, може да се регистрира на адрес www.conceptcreative.org/e999

Elevation999 ще бъде и официалния край на сезон лято 2015 на Велопарк Пампорово, така че всеки който иска да покара по пътеките в парка може да се възползва за последно тази година. Към този момент Велопарк Пампорово разполага с над 30 км специализирани трасета и маршрути за планинско колоездене с различни нива на трудност, подходящи както за напреднали и професионалисти, така и за деца, семейства и начинаещи колоездачи.

Специално за всички участници в състезанието и техните придружители има подготвени промоционални пакети за настаняване в хотел Орловец.

Elevation999 е четвърти кръг от Българские ендуро серии и носи точки за ранглиста. Участието си в състезанието вече са потвърдили повечето от най-добрите родни състезатели и се очаква кръга в Пампорово да бъде много решаващ за крайното класиране.

Вирни се горе