Завършиха състезанията по баскетбол и бадминтон от Ученическите игри 2013/2014 г.

Завършиха състезанията по баскетбол и бадминтон от Ученическите игри 2013/2014 г.

Завършиха надпреварите по баскетбол и бадминтон от Общинския етап на ученическите игри през учебната 2013/2014 година за всички възрастови групи. Състезанието по баскетбол продължи цяла седмица, от 6 до 12 февруари т. г. Победители при най – малките станаха учениците на ОУ „Иван Вазов”, при момчета и момичета. В надпреварата 8-10 клас и 11-12 клас, както при юношите така и при девойките, победители са ГПЧЕ „Иван Вазов.

Състезателите демонстрираха спортни умения и майсторство в Спортната зала. Надпреварите по бадминтон се проведоха във физкултурния салон на ПГИ „Карл Маркс” – Смолян. Благодарим на домакините от Професионалната гимназия по икономика за прекрасните условия, които предоставиха за поредна година. Бадминтонът е спорт, който няма традиции в нашия град, но въпреки това няколко училища го развиват и взеха участие. Той е един от осемте спорта включен в Ученическите спортни игри от националния календар на Министерството на образованието, коментира Даниела Керкелова, която отговаря за спортните дейности в община Смолян.

От понеделник до четвъртък, Ученическите игри продължават с волейболните надпревари, като първите срещи са при най – малките и започват от 13:00 часа и отново са във Спортната зала на гр. Смолян. На 20.02.2014 г. /четвъртък/, след приключване на волейболните срещи, предстои награждаване на призьорите в различните видове спорт и закриване на Ученическите игри – Общински кръг. Победителите от всички възрастови групи придобиват правото да продължат в по-горния етап от игрите, а това е Областният кръг, посочи Керкелова. Крайните класирания по баскетбол :

5 – 7 клас момчета

ОУ „Иван Вазов” – Смолян СОУ „Отец Паисий” – Смолян СОУ „Св. Св. Кирил и Методий” – Смолян ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” – с. Смилян ОУ „Стою Шишков”

5 – 7 клас момичета

ОУ „Иван Вазов” – Смолян СОУ „Отец Паисий” – Смолян

8 – 10 клас, юноши

ГПЧЕ „Иван Вазов” – Смолян ПМГ „Васил Левски” – Смолян СОУ „Отец Паисий” – Смолян ПГИ „Карл Маркс” – Смолян

8 – 10 клас, девойки

ГПЧЕ „Иван Вазов” – Смолян ПМГ „Васил Левски” – Смолян

11– 12 клас, юноши

ГПЧЕ „Иван Вазов” – Смолян ПГИ „Карл Маркс” – Смолян ПМГ „Васил Левски” – Смолян ПГТТ „Христо Ботев” – Смолян

11 – 12 клас, девойки

ГПЧЕ „Иван Вазов” – Смолян ПМГ „Васил Левски” – Смолян

Класирането в различните възрастови групи по бадминтон:

5 – 7 клас момчета

ОУ „Юрий Гагарин” – Смолян – Други заявки в тая възрастова група нямаше.

5 – 7 клас момичета

ОУ „Юрий Гагарин” – Смолян ОУ „Стою Шишков” – Смолян

8 – 10 клас, Юноши

ПГИ „Карл Маркс” – Смолян ОУ „Юрий Гагарин” – Смолян ПМГ „Васил Левски – Смолян

8 – 10 клас, Девойки

ОУ „Юрий Гагарин” – Смолян ПГИ „Карл Маркс” – Смолян ПМГ „Васил Левски – Смолян

Вирни се горе