Завърши 4-тото издание на “Smolian open”! /СНИМКИ/

 Завърши 4-тото издание на “Smolian open”! /СНИМКИ/

Заместник кметът на община Смолян Марин Захариев награди победителите

Успешно приключи четвъртото издание на тенис турнира за аматьори “Smolyan open”! Тази вечер на тенис кортовете в кв.Райково се изиграха финалните двубои на сингъл и двойки, които бяха отложени заради проливния дъжд излял се миналата седмица. Двудневните надпревари се проведоха през изминалия уикенд на червените кортове в смолянския квартал „Райково", където е базата на “Тенис клуб „Смолян 2013”. Оспорвани мачове съпътствани с много емоции и настроение имаше през двата дни на турнира. Един малък празник за тенис обществото в града и всички гостуващи.

Финалния мач тази вечер на сингъл бе между Иван Ихтяров и Петър Лазаров и двамата от град Чепеларе. Победител тази година стана Петър Лазаров. Така се запази традицията Купата отново да бъде спечелена от участник,който не е ставал победител досега. “Участвам в много турнири, но този в Смолян ме спечели завинаги с добрата организация и страхотна атмосфера”, каза победителят тази година Петър Лазаров.

Турнирът по двойки бе спечелен от малките шампиони Емил Бимбашиев и Иван Кисьов. Второто място бе за Филип Згуров и Анастас Караджов. Наградите на победителите връчи заместник кметът на община Смолян Марин Захариев. Тази година турнирът се игра благотворително, а събраните средства бяха дарени на семейството на големия спортист и приятел на Тенис клуб „Смолян 2013" Величко Чолаков.

Организаторите от Тенис клуб „Смолян 2013" изказаха благодарности на всички участници и на страхотната публика. “Благодарим на всички, които се включиха в организацията, всички които подпомогнаха каузата, всички които посетиха турнира, всички участници и приятели!”, каза за Smolyannews.com Тихомир Бимбашиев, член на УС на “Тенис клуб – 2013”.

Очакваме всички Ви на “Smolyan open” 2019!

Вирни се горе