За втори път Пампорово ще бъде домакин на кръг от Европейската купа

За втори път Пампорово ще бъде домакин на кръг от Европейската купа

За втори път Пампорово ще бъде домакин на кръг от Европейската купа за следващата зима и ще кандидатства за домакин на световното първенство на ски учителите. Това съобщи на пресконференция изпълнителния директор на Пампорово АД Мариян Беляков. След успешното представяне през изминалия зимен сезон, курортът отново е одобрен за стартове от Европейската купа на 9 и 10 февруари 2013 г. Това е изключително признание за труда на всички, подкрепата на община Смолян и община Чепеларе, на държавата, на Българската федерация по ски, лично на Валентин Стефанов – директор на състезанието, без когото нямаше да можем да се подготвим за Европейската купа писта Стената, обясни Беляков. Следващата зима Пампорово ще е единственият български курорт със състезания от такъв висок ранг.

За провеждането следващата зима на Европейската купа се предвиждат много по големи трибуни, тъй като ще е в събота и неделя и се очакват много зрители, обясниха организаторите.

Ще бъдат вложени 3.5 млн. лв. инвестиции в курорта до следващия зимен сезон. До тогава с 1.1 млн. лв. ще бъде подменена изцяло механиката на 3-седалковия лифт „Малина – Студенец”. Лятото пък ще се прави нова зелена писта – 2.4 км от кула Снежанка към село Стойките.

Провеждането на Европейската купа по ски и обилния сняг са причина за по-високия ръст на туристи в Пампорово, отчитат хотелиери.

Вирни се горе