За втора година Пампорово ще бъде домакин на старт от Европейската купа

За втора година Пампорово ще бъде домакин на старт от Европейската купа

На 23 и 24 януари за втора поредна година Пампорово ще е домакин на кръг от Европейското първенство по ски-алпийски дисциплини в категория „Гигантски слалом"

“Борихме се за първата еврокупа, взехме втора, много рядко се случва на един курорт да бъдат дадени две последователни състезания, това е една добра оценка на световната организация ФИС и българската федерация по ски, с които явно работим доста успешно“, съобщи изп.директор на „Пампорово“ АД Мариян Беляков. Състезанието ще се проведе на 23 и 24 януари на писта „Стената“, като този път дисциплината е „Гигантски слалом“. Очакваме доста засилен интерес, тъй като това е най-голямото събитие в зимния спортен ски календар на страната, посочи още Беляков. Непосредствено след Европейската купа в курорта започва подготовка за Световното първенство на ИЗИА – Международната асоциация на ски инструкторите. То ще се проведе от 27 до 31 януари 2013г.

„И за това състезание очакваме доста засилен интерес от над 15 държави. Такова събитие се случва за първи път в Източна Европа“, каза изп.директор на дружеството.

Вирни се горе