За първи път отбор от Смолянска област ще играе в елита при мъжете на тенис на маса

За първи път отбор от Смолянска област ще играе в елита при мъжете на тенис на маса

Миналата седмица в Панагюрище се проведе бараж за попълване на елитната “Висша лига” – мъже по тенис на маса. Шампионът на южна “А” РГ – отборът на Неделино игра срещу шампиона на северната “А” РГ, отборът на Габрово. Отборът на Неделино в съствав Добромир Токов, Милчо Узунов, Милен Добрев и Емил Еркеков надделяха в един изключително зрелищен и изпълнен с емоции мач с резултат 4-1 над Костадин Ленгеров, Пламен Макавеев и Цоньо Яръмов. С тази си победа написахме нова страница в 70-годишната история на тениса на маса в България. За първи път отбор от Смолянска област ще играе в елита при мъжете, а именно “Висша лига”.

Изминахме дълъг тригодишен път от “В” РГ до тук. Благодарим на фирма Дендрид за неотклонната подкрепа, на Община Неделино за съдействието при всички домакински мачове и не на последно място на всички момчета играли за отбора през изминалия сезон, а именно Добромир Токов, Милчо Узунов, Милен Добрев, Емил Еркеков, Николай Вълчев, Ерхан Салиев, Стефан Стефанов, обърнаха се от клуба.

Предстои ни да направим стъпки за набиране на спонсори и осгуряване на средства, селекция, за предстоящия сезон в Висшата лига. При добро стечение на обстоятелствата, подкрепа от спонсори и община, може да атакуваме и участие в европейски клубни турнири", заяви с гордост Емил Костов – председател на СК “Неделино”.

Вирни се горе