За четвърта поредна година състезатели от Смолянски боен клуб на върха в държавата по бойни спортове

     За четвърта поредна година състезатели от Смолянски боен клуб на върха в държавата по бойни спортове

На 29.06.2016г. в град Димитровтрад се проведе републиканския преглед по джу – джицу и бразилско джио – джицу . Състезанието се организира от Българска джу – джицу федерация, като мероприятието ежегодно се организира с цел подбор и отличаване на най – добрите състезатели в отделните категории и придобиване на квоти за участие в еропейските и световни турнири провеждани от Международната джу – джицу федерация.

В състезанието взеха участие над 150 състезатели от цялата страна и няколко балкански държави, като следва да се посочи, че състезателите бяха на изключително високо ниво, предвид залога на самото състезание.

От състезателите на СК”БУДОКА – БЪЛГАРИЯ” участваха общо четирима състезатели, които в директните двубой проявиха характерната за родопчани твърдост и спечелиха два златни и два бронзови медала. За четвърта поредна година смолянчани окупираха свръх тежката категория като Димитър Димитров отново грабна златото при мъжете над 94 кг., а Веселин Касабов доминира при юношите над 81 кг. и за трета година застана на върха и донесе златото в Смолян.

Във връзка с категоричните победи и високи резултати, медалистите на СК БУДОКА – БЪЛГАРИЯ спечелиха квоти за участие в предстоящото европейско първенство по джу – джицу, което следва да се проведе на остров Кипър през есента.

Вирни се горе