ЮАР и Мексико откриват Мондиал'2010

ЮАР и Мексико откриват Мондиал'2010

Точно в 17.00 ч. българско време ще започне дългоочакваното световно първенство по футбол – Мондиал’2010 в ЮАР. Церемонията по откриването – два часа по-рано, в 15.00 ч.

Мачът, който ще открие първенството е между ЮАР и Мексико, Следващият двубой за деня е между Франция и Уругвай. ЮАР – Мексико Стадион “Сокер Сити” (Йоханнесбург) Отборът на “Бафана-Бафана” е настроен решително- те искат да спечелят първата победа. Отборите са се срещали три пъти на терена. В приятелските мачове „ацтеките" два пъти са печелилиу , ЮАР победи Мексико през 2005 година. Уругвай – Франция Стадион “Грин Пойнт” (Кейптаун) Двата отбора имат четири двубоя. В два от тях са завършили наравно.

Различното на това първенство е, че то е първото на африканския континент. Първенството ще донесе сериозни промени, обединявайки расите под „зеленото и жълтото” на „бафана бафана” и раздалечавайки настоящето и бъдещето на страната от трудното и мъчно минало. Със своята жизнерадост южноафриканците обещават да направят спектакъл, невиждан досега от очите на световните нации.

В традиционната „група на смъртта” – група G, ще се срещнат отборите на Бразилия, Португалия, Кот Д’Ивоар и Народна Република Корея. Дебютантът тази година пъл ще бъде Словакия.

Отборите от Европа са фаворити за титлата на Мондиал 2010 според водещия световен букмейкъри, съобщава НовСпорт. Залози, че представител на Стария континент ще триумфира във финала на 11 юли се приемат при коефициент 1,50.

Шансовете световен шампион да стане отбор от Южна Америка са оценени с 2,85. Далеч назад са представителите на Африка (41,00) и Северна Америка (81,00).

Логично като невероятна сензация се определя спечелването на титлата от представителите на зона Океания Австралия или Нова Зеландия. Залози за това събитие се приемат при коефициент 2501,00.

Вирни се горе