В ЦСКА пияни като талпи

В ЦСКА пияни като талпи

Вместо да пазят режим, за да не се влачат по игрището като черва, четирима футболисти на ЦСКА засмукали здраво в навечерието на резила срещу Миньор (0:3). Иван Иванов, Иван Караджов, Коста Янев и Павел Виданов гуляли до сутринта в събота в уиски-бара на хотел “Феста София”, твърди “7 дни спорт”.

На следващия ден “червените” паднаха от перничани с три гола на “Армията”, а първите трима бяха сред най-слабите в мача.

Източник на “7 дни спорт” патриотично къркал на същото място, но малко закъснял за началото. Около 01.00 часа в нощта на петък срещу събота групата футболисти вече се наливала с водка и уиски.

Заведението е достатъчно дискретно. Сепаретата са само три и може да останеш незабелязан. В останалите известни заведения от този тип в София шефовете на ЦСКА и Любо Пенев имат свои хора, които им докладват, ако някой от футболистите пипа шишето при тях посред нощ.

Тук обаче е друго. Сумрачно е, има и голям екран за караоке песните, макар че гостите ги знаят наизуст. Барът е доста отдалечен. Зареден е само с марков алкохол и скъпи пури. Масите пред сепаретата са стъклени, което не пречи на пийнали посетители да се качват по тях.

Още с пристигането си юначагите от ЦСКА почнали да поръчват. Сервитьорът си счупил кръста да носи чаши, лед, водка, уиски и ядки на карето, което било в компанията на няколко дами. Равносметката за първите два часа от запоя включва по едно шише водка и уиски. Наздраве!

Градусът се вдигнал още след първите чаши и футболистите наскачали да пеят на караокето, отбелязва нашият източник. Първо взели да реват с пълно гърло химна на агитката “Ние сме от ЦСКА!”. Опитали се да изкарат и химна на ЦСКА “Сърца червени, сърца милиони”, но нещо не уцелили думите от популярното парче на Данчето Христова. Повече им се удавала сръбската чалга.

Янев пък се проявил като закоравял тютюнджия припалвал пури и цигари една след друга. Облаци дим и женски кикот се виели около масата на футболистите на ЦСКА.

“Грозна работа” свидетелства източникът на “7 дни спорт”. – Бяхме само цесекари на нашата маса и коментирахме как е възможно това да се случва. На всичкото отгоре очевидно не можеха да носят на алкохол.

Запоят на практика е станал само ден след мача с Базел и по-малко от две денонощия преди пернишкия резил. Футболистите на ЦСКА разполагаха със 72 часа между двете срещи. Вместо да се готвят за двубоя с Миньор, групата хукнала по забавления.

След това стана белята с трите гола на “Армията”. Иванов, Караджов и Янев бяха сред най-безобразните на терена, Виданов го нямаше в състава.

Пръв от купона си заминал Иван Иванов, а към 3.30 часа в събота сутринта останалите също отпрашили. В очевидно нетрезво състояние те се качили по автомобилите си. Добре че наблизо нямало катаджии, иначе щяла да се повтори историята с Рабех от Левски.

Източник от ЦСКА твърди, че в отбора има сериозен проблем с алкохолни изцепки на младите футболисти. Един от мотивите на Любо Пенев да изгони някои от подрастващите състезатели това лято беше именно нощният живот, алкохолът и дори някои по-леки дроги.

Всичко обаче си стои постарому, свидетелстват хора от ЦСКА. Последната мода била да се ходи в чалготеката “Гранд де лукс”. Там освен уиски и водка футболистите си поръчват и известна миска, преспала с половин София. На масата с миската били много силни. На терена, както се видя, ги бият като тъпан на сватба.

Вирни се горе