Учредиха спортен клуб по борба в Рудозем

Учредиха спортен клуб по борба в Рудозем

С решение №70 от 12.2011г. Смолянски Окръжен Съд регистрира сдружение с общественополезна дейност . Основател на клуба е местния бизнесмен Веселин Михтарски. За председател е избран Валентин Саборов и негов заместник Фикрет Ходжов.

„Клубът има за цел да изгражда и развива самостоятелни спортисти и отбори от различни възрастови групи за спортна борба в община Рудозем и да представлява и защитава техните интереси, да предтсавлява този спорт пред държавните и общински органи, междонародните спортни организации“, съобщават учредителите.

„Идеята за създаване на клуба възникна още преди 2 години, но както всички спортове в общината не са получавали дори морална подкрепа от тогавашните управници на общината. С новото ръковотство на общината се надяваме поставените цели да бъдат реализирани“, заявяват от клуба.

Клубът ще специализира класическа борба. Ще има филиали и по свободна борба, както и станалите напоследък така модерни смесени бойни изкуства – ММА .

„Ще работим в тясно сътрудничество и взаимопомощ със спортен клуб “ЛОКОМОТИВ“ – гр. Пловдив, като същите към момента безвъзмездно са осигурили два тепиха. Реално тренировките ще започнат през месец март в базата на фитнес център “РОДОПИК“. Идеята е тренировките по класическа борба да се провеждат с клалифицирани трениори от гр. Пловдив и месни състезатели, като обучението ще бъде абсолютно безплатно“, уверяват учредителите.

Според тях при добри спортни резултати това сътрудничество ще даде възможност да се продължи развитието в спортното училище в гр. Пловдив, а след това висше образование във филиалите по борба на НСА и ПУ “Паисй Хилендарски’.

Вирни се горе