Ученически турнир по плуване организира община Смолян

Ученически турнир по плуване организира община Смолян

Ученически турнир по плуване организира община Смолян със съдействието на СК „Плуване Смолян”. Той ще се проведе на 29 октомври /събота/ от 10.00 часа в напълно обновения Плувен басейн в областния град. Спортната проява е посветена на104 години от Освобождението от Родопите и Деня на народните будители – 1 ноември. Това съобщи Даниела Керкелова, която отговаря за Спортните дейности в общинската администрация. Основната цел на състезанието е стимулиране и популяризиране на плуването сред децата от смолянските училища.

В състезанието ще вземат участие ученици от 1 до 7 клас и една група над 7-ми клас. Деца от община Златоград също са заявили участие в надпреварата. Един състезател може да участва в една възрастова група и максимум 2 дисциплини.

Възрастови групи

1 клас – момчета и момичета в стиловете „кроул” и „гръб” – 25 метра

2 клас, момчета и момичета в стиловете „кроул”, „гръб „ и „бруст” – 25 метра

3 клас, момчета и момичета в стиловете „кроул”, „гръб” и „бруст” – 50 метра.

4 клас, момчета и момичета в стиловете „кроул”, „гръб”, „бруст” и „бътерфлай” – 50 метра.

5, 6, 7 и 7 клас, момчета и момичета в стиловете „кроул”, „гръб”, „бруст” и „бътерфлай” – 50 метра.

Учениците имат право да участват в по-горна възрастова група с медицинско разрешение (чл. 11 от наредба № 8/18.03.2005 г.).

Заявки за участие ще се приемат на имейл: ek_sokolova@abv.bg или на телефон: 0878627599 до 13.00 часа на 28 октомври 2016 г. Необходими документи за участие:

Заявка за участие, съдържаща трите имена, година на раждане, клас и дисциплини за участие, не по-късно от 13.00 часа на 28 октомври на имейл ek_sokolova@abv.bg (записване предварително при треньорите от Плувния клуб); Копие от ученическа карта или бележник, заверено от директора – вярно с оригинала /в деня на състезанието/;

Предсъстезателен медицински преглед /в деня на състезанието/.

Забележка: При липса на упоменатите документи всеки родител попълва декларация за носене на отговорност.

Спортно технически изисквания:

Всички състезатели да бъдат в подходящ спортен екип за плуване. (Важат санитарните изисквания за влизане в басейна (плувки, чехли, шапка, хавлия). Всеки състезател ще участва по ред организиран от организаторите.

Класиране и награди

Класирането е индивидуално от 1 до 3 място – медали и грамоти за всички призьори от всички възрастови групи, грамоти и за всички останали участници. Награждаването ще се извърши след приключване участието на всички възрастови групи, а наградите са осигурени от община Смолян. Контакти – 0301/67644, 087873615, dsk111z@abv.bg – Даниела Керкелова, Община Смолян и и Катя Соколова – 0878627599, ek_sokolova@abv.bg – СК по плуване.

Повече подробности за самото състезание и необходимата декларация могат да се намерят на сайта на Община Смолян в меню Спорт/спортни новини.

Вирни се горе