Целият национален отбор по щанги хванат с допинг

Целият национален отбор по щанги хванат с допинг

Целият национален отбор на България гръмна в допингскандал. Всички национали са дали положителни проби за забранения препарат станозолол, съобщи “Блиц”. Става въпрос за 8 мъже и 3 жени. Българската федерация по щанги (БФЩ) е уведомена днес сутринта от Международната централа, че тестовете са показали наличието на въпросния забранен препарат.

Това означава, че нашият отбор няма как да участва на европейското първенство в Грузия, което започва на 11 април. Ще има и 4-годишно наказание за всички състезания.

Според Българската федерация по вдигане на щанги (БФВЩ) щангистите с допинг са 11, с изключение на Александър Димитров. Той просто не е бил проверен, тъй като по време на внезапния тест е бил на състезание на клубния си отбор в Германия. Всички останали обвинени в употреба на забранени медикаменти щангисти са от няколко месеца на подготовка в залата в Дианабад.

Ето и имената на 11-те щангисти, в чийто проби е установено наличието на станозолол:

МЪЖЕ: Асен Мурадов и Ферди Назиф(кат. 56 кг), Владимир Урумов, Стоян Енев и Ивайло Филев(62 кг), Деян Минчев(69 кг), Демир Демирев(77 кг) и Иван Марков(85 кг). ЖЕНИ: Надежда Мей(48 кг), Мая Иванова(53 кг) и Милка Манева(63 кг).

Вирни се горе