Трима българи ще участват във финалите на Световния сноуборд тур в Пампорово

Трима българи ще участват във финалите на Световния сноуборд тур в Пампорово

Преди броени минути приключиха квалификациите за Пампорово Фрийстайл Опен

Трима българи ще карат утре по време на финалите на световния сноуборд тур в Пампорово! В състезанието участват представители на 13 страни сред които Канада, САЩ, Финландия, Норвегия, Швейцария и др.

Квалификациите се проведоха днес от 10:30 и приключиха в ранния следобед. Най-добър резултат постигна американеца Брет Мууди, който успя да събере 89.3 точки, демонстрирайки много стабилно каране и стил.

На второ място след него се нареди Норвежецът Фритьоф Тишендорф с резултат 88.7, следван от представителя Швеция – Антон Бош.

От родна страна най-добре се представи състезателя от отбора на Бороборд – Симеон Митрев, който успя да се класира на шеста позиция в неговата група с резултат от 64 точки и се класира за полуфиналите утре.

На полуфинала, страната ни ще бъде представена също от Петър Гьошарков и Марио Беньо, които са притежатели на уайлд карт и се класират директно.

Това е шестото поредно издание на Пампорово Фрийстай Опен, което е с най-висок ранг до сега и успя да постави страната ни до най-големите в този спорт.

Финалите ще започнат утре точно в 13:00ч и ще се излъчват на живо по БНТ1.

Вирни се горе