Три отбора от А група са на подготвителни лагери в Смолян

Три отбора от А група са на подготвителни лагери в Смолян

Перфектните условия, които се предоставят от община Смолян, привлякоха за първи път три отбора за едно лято от професионалната „А” група на подготвителни лагери в областния град. В Смолян в момента на тренировъчни лагери са отборите на „Миньор” (Пк) и „Берое”(Ст.З), като преди тях в родопския град беше хитът в родното първенство – „Лудогорец”, съобщиха от община Смолян.

Мнението на всички гостуващи отбори е, че общината е добър домакин и предоставените от нея условия са на много високо ниво. Отборите са категорични, че отново биха дошли в Смолян да тренират. Смятам, че може би сме големи късметлии в момента, за да сме тук и да тренираме, каза старши треньорът на „Берое” Ивко Ганчев. Условията, които се предоставят от общината, както и от хотела, в който сме отседнали са перфектни за провеждане на пълноценна подготовка. Хората, които са ангажирани по подготовката на терените полагат големи усилия всичко да бъде на едно високо и професионално ниво. Определено сме много доволни, че сме тук. Надяваме се, че през следващата година отново ще имаме късмета да лагеруваме в Смолян Времето също е на наша страна. Приятно е и позволява да тренираме нормално, каза още треньорът. На това мнение е и спортно-техническият директор на „Берое” Петър Хубчев. Аз, за разлика от колегите, съм от няколко дни тук, но мога да ви кажа, че а малко местата в България в този период от годината, където може да се тренира по този начин. Имам предвид като терен, климат, хора и всичко. Доволни сме, категоричен бе Хубчев. Като добри определи условията и старши треньорът на „Миньор” Стойчо Стоев. Добър терен, полагат са големи грижи от хората за него и нямаме никакви оплаквания от организацията, а напротив. Намерихме добри условия за провеждане на първия етап от подготовката ни. Общо взето в България дестинациите, където можем да тренираме са около шест. Едната от тях е Смолян. Тук е по-спокойно и тихо, а и подготовката ни протича отлично. За първи път сме тук, но досега не знаехме, че има толкова добри условия във вашия град, коментира Стоев.

Развитието на спорта и младите хора в Смолян са сред основните ни приоритети в управлението. Заварихме изключително занемарена и неподдържана база. Приятно съм изненадан от оценката, която дават за нас треньорите на професионални отбори по футбол. Това е много добра реклама за града ни, а се отразява добре и на хотелиерите, коментира кметът на Смолян Николай Мелемов. По думите му за предоставянето на тези добри условия Общината е инвестирала от началото на мандата и ще продължава да инвестира. Градоначалникът посочи, че са направени редица подобрения на стадион „Септември” в Райково. Освен почистването на прилежащите части, са ремонтирани съблекалните и санитарните възли. Закупена е специализирана техника, с която да се обработва тревното покритие на терена. Освен последният модел косачка на „Хускварна”, е доставен и допълнителен инвентар. Косачката ще бъде ползвана и за стадиона с изкуствено покритие, като със специално приспособление ще се навдигат каучуковите гранули, а при необходимост ще се слагат и допълнителни такива. Има направени допълнителни врати за тренировки, които са лесно подвижни с монтирани колела и това улеснява значително използването им. Консултант за тревното покритие на стадиона е един от най-добрите специалисти в България. Използвани са услугите на Иван Върбанов, който отговаря за терените на шампиона „Лудогорец”. Той е помогнал значително за подобряване на покритието. Районът около Стария стадион в Смолян се чисти в момента. Общината е направила четири нови подвижни врати за тренировки. Подновен е пясъкът на площадката за плажен волейбол, има и нови стълбове и режа. Смолян има традиции в спорта и неведнъж наши състезатели са прославяли не само града ни, но и България, каза в заключение кметът Мелемов.

Вирни се горе