Тони със сърце по-голямо от Вселената

 Тони със сърце по-голямо от Вселената

Антон Синапов – състезател с голям спортен дух, воля и умения, покоряващ все по-високи спортни върхове, рекорди за себе си и националния отбор по биатлон.

В новия състезателен сезон 2016/2017, Тони започна с невероятното си класиране, заемайки 4 място на лятното световно първенство в Отепее (Ест.). Следващият му висок резултат е в Руполдинг (Герм.) – 8 място в мъжката щафета. На току-що отминалото световно първенство в Хохфилцен (Австрия), Антон стартира с номер 42-ри в дисциплината спринт, и се класира 11-ти, като остави зад себе си повече от 90 светила в този спорт, а е само на 23 години. С това си постижение, чепеларецът се издигна в класирането в тази дисциплина. На същото световно първенство, той взе участие в дисциплините – преследване и масов старт и щафета. В последния старт – щафетата мъже, заедно с Анев, Илиев и Кенанов, се класираха 9-ти.

Биатлонистът Антон Синапов стартира благотворителна инициатива за подпомагане на спортния клуб “Рожен Чепеларе- 2016”, съобщиха от Община Чепеларе. Спортистът предоставя 10 състезателни номера от стартовете си за сезона, за да бъдат продадени благотворително. Постъпленията от продажбата са за набиране на средства за оборудване на най-малките възпитаници на спортната школа в родния му град. Състезателните номера се продават на символичната цена от 20 лв. Инициативата се подкрепя от Община Чепеларе.

Вирни се горе