Световно първенство за ски инструктури в Пампорово

Световно първенство за ски инструктури в Пампорово

За първи път курортът Пампорово ще бъде домакин на Световно първенство на ISIA (Международната асоциация на професионалните ски учители). Състезанието се организира от Сдружение „Българско ски училище”. Официалното откриване ще бъде тази вечер в присъствието на министрите Сжилен Нейков и Дилян Добрев, Цветелина Бориславова – собственик на Пампорожо АД, областния управител Стефан Стайков и кметовете на Смолян и Чепеларе. Състезателните дни са утре и на 30 януари 2013г. Състезанието се провежда на всеки четири години. Това е 13-то му издание. Целта е не само съревнование, но и интеграция и обмяна на опит между ски учителите от различни страни. За проявата в Пампорово пристигнаха 140 участници от 15 страни.

В програмата на състезанието са включени дисциплините гигантски слалом, паралелен отборен слалом и синхронно каране на демо-тимове. На този форум ще бъде коронован и Световният шампион в дисциплината гигантски слалом между най- добрите ски учители в света Интересен е принципът на отборните състезания, тъй като разделението не е задължително на национален принцип. За първи път на това Световно първенство в един отбор в паралелния слалом могат да се състезават ски учители от различни националности. Състезанията на демо-тимовете, които са уникални за първенствата на ски учителите, са една от най-атрактивните дисциплини.

С организацията на това състезние к.к Пампорово направи своята заявка за провеждането на конгрес на ИНТЕРСКИ ИНТЕРНЕШЪНЪЛ през 20198год., на който ще се съберат представители на ски учители от целия свят. Сдружение „Българско ски училище”, като член на ИНТЕРСКИ вече е представило кандидатурата на к.к Пампорово за домакинство пред Изпълнителният комитет на Интерски. За повече информация – Петър Янков /Българско ски училище/ 0888992942

Вирни се горе